Festival Polička Jazz

sobota - 26.04.2014 ( 18. ročník )

19.30 - Tylův dům Polička

< zpět | fotogalerie >

MIROSLAV HLOUCAL QUARTET (CZ/SK)
Miroslav Hloucal (trubka, křídlovka), Luboš Šrámek (piano), Josef Fečo (kontrabas), Marián Ševčík (bicí)
Přední český jazzový trumpetista Miroslav Hloucal (*1984) má za sebou úspěšnou spolupráci s mnoha významnými muzikanty i big bandy, je nositelem řady ocenění z mezinárodních jazzových soutěží a přehlídek. Do Poličky přijíždí s projektem Miroslav Hloucal Quartet, ke kterému si tento „český Miles Davis“ přizval vynikající české a slovenské jazzové hudebníky. Quartet hraje převážně autorskou muziku Miroslava Hloucala i ostatních členů. Kapela se repertoárem vrací k jazzové tradici, žánrově jde o moderní mainstreamový jazz amerického typu s prvky inspirovanými českou a slovenskou lidovou hudbou. Začátkem tohoto roku nahrála kapela své debutové album.

MARIAN VARGA & MOYZESOVO KVARTETO (SK)
Marian Varga (piano, varhany), Stanislav Mucha (1. housle), František Török (2. housle), Alexander Lakatoš (viola), Ján Slávik (violoncello)
Legendární klávesový hráč a hudební mág Marián Varga (*1947) fascinuje posluchače svými experimenty, fúzí rocku a klasické hudby i strhujícími improvizacemi. Téměř vše, na co Varga sáhl, vstoupilo v Česku i na Slovensku do hudebních dějin. Ať už se jednalo o alba jeho nezapomenutelné kapely  Collegium Musicum nebo spolupráci se skupinou Prúdy, kde hrál po boku Pavla Hammela. Vedle řady alb napsal hudbu pro desítky inscenací a filmů. Jeho koncerty stále elektrizují nadšené publikum. Marian hraje svěže, nově, ale nezapomíná přitom na své nejslavnější melodie.
Moyzesovo kvarteto je špičkové slovenské komorní těleso působící na hudební scéně téměř čtyři desítky let. Během své existence uskutečnilo v rámci svých koncertních turné na dva tisíce koncertů po celém světě v nejvýznamnějších koncertních síních. Členové kvarteta se systematicky věnují interpretaci slovenských skladatelů všech generací, nahráli hudbu k řadě úspěšných slovenských filmů.

DASHA & JAN SMIGMATOR & SWINGING QUARTET (CZ)
http://dasha-sobkova.cz    http://www.smigmator.com
Dasha (zpěv), Jan Smigmator (zpěv), Vladimír Strnad (piano), Jan Greifoner (kontrabas), Branko Križek (bicí), Markéta Smejkalová (saxofony, flétna, klarinet)
Dasha (*1981),
vlastním jménem Dagmar Sobková, je nepochybně jedna z nejtalentovanějších českých zpěvaček současnosti. Má za sebou řadu úspěšných angažmá nejen jako zpěvačka, ale i jako muzikálová herečka. Za ztvárnění Máří Magdaleny v Jesus Christ Superstar obdržela v roce 2010 Cenu Thálie.
Jan Smigmator (*1986) je jazzový a swingový zpěvák, který s noblesou ztělesňuje odkaz swingových králů. Jeho styl, frázování, láska k jazzu a swingu ho dnes řadí mezi přední interprety tohoto žánru nejen u nás. Spolupracuje s předními big bandy naší hudební scény.
V doprovodu Swinging Quartetu zazpívají Dasha a Jan Smigmator nejen slavné jazzové a swingové evergreeny. Vedle hudební spolupráce uvádějí Dasha a Jan Smigmator každou sobotu populární Klub Evergreen na vlnách Dvojky Českého rozhlasu.

 

Vstupné: sezení 260 Kč (předprodej 220 Kč), stání 200 Kč (předprodej 160 Kč)
Předprodej: Informační centrum Polička (tel. 461 724 326), CK Ko-Tour Polička (tel. 461 723 740) a Informační centrum Bystré (tel.
468 008 161), on-line rezervace www.tyluvdum.cz

webhosting Coma s.r.o | jste náš návštěvník