Festival Polička Jazz

pátek - 12.04.2013 ( 17. ročník )

19.30 - Tylův dům Polička

< zpět | fotogalerie >

MARTIN BRUNNER & JAROSLAV ŠINDLER DUO
Martin Brunner (flétna), Jaroslav Šindler (kytara)
Martin Brunner je nejen zakladatel, šéf a dramaturg hradeckého festivalu Jazz Goes to Town, ale je také vynikající muzikant. Má za sebou angažmá v řadě hudebních uskupení (Ventil Duo, Jazz Fragment, Znamení dechu), je zakládajícím členem Kontrabandu Milana Svobody, s nímž vystoupil na řadě evropských festivalů.
Jaroslav Šindler, jazzový kytarista a pedagog  na Konzervatoři Jaroslava Ježka, je osobností řady jazzových formací. Byl zakládajícím členem kapely E.S.P., spolupracoval mimo jiné s Janou Koubkovou, Františkem Uhlířem, Irenou Budweiserovou a Jiřím Stivínem.
Hudba dua je plná improvizace, emocí, energie a skvělé komunikace obou muzikantů.

ONDŘEJ HAVELKA AND HIS MELODY MAKERS
www.melodymakers.cz
Ondřej Havelka (zpěv), Petr Tichý (kytara, kapelník), Jiří Pípa Novák (bicí), Miroslav Lacko (piano), Petr Vlášek (kontrabas), Michal Plecitý (trombon), Michal Krása, Jiří Patócs, Jan Buňata (trubky), Pavel Jordánek, Martin Tříska, Jan Tříska, Bedřich Šmarda (saxofony, klarinety), Martin Zbrožek, Jiří Sládek ( housle)
Ondřej Havelka, zpěvák, muzikant, herec, skladatel, režisér a scénárista, se už od studentských let věnuje interpretaci jazzové a populární hudby 20. a 30. let. V roce 1995 založil vlastní swingový big-band Melody Makers, se kterým slaví velké úspěchy u diváků nejen v České republice, ale i v zahraničí. Orchestr autenticky interpretuje populární hudbu raného a vrcholného swingu. Stylizace koncertního show sleduje ve všech detailech typické dobové způsoby, počínaje kostýmy a účesy interpretů a celkovou režií představení konče. Vitální jazzový výraz interpretů je umocněn smyslem pro show, nadhled i humor. Ondřej Havelka na jevišti rád improvizuje, nechybí mu vtip i šarm a své publikum vždy příjemně překvapí. V Poličce vystoupí s programem „Perly swingu“, ve kterém zazní nesmrtelné melodie období vrcholného swingu 30. a 40. let.

JAZZ Q MARTINA KRATOCHVÍLA A OSKAR PETR
http://www.martinkratochvil.com/
Martin Kratochvíl (klávesy), Zdeněk Krysa Fišer (kytary), Přemysl Drát Faukner (baskytara), Jaromír Helešic (bicí), Oskar Petr (zpěv)
Martin Kratochvíl, absolvent slavné Berklee College Of Music a Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, cestovatel, spisovatel, podnikatel a režisér, je pro většinu posluchačů především jazzovou legendou, skladatelem a vůdčí osobností skupiny Jazz Q. Proslavil se jako muzikant propojující jazz a rock, jako propagátor elektronické a syntezátorové hudby. Legendární Jazz Q za dobu své existence od roku 1965 vydal 11 alb a prošla jím nebo s ním spolupracovala řada vynikajících osobností (Jana Koubková, Jana Kratochvílová, Jiří Stivín, Luboš Andršt, Petr Kalandra, Michael Kocáb, Oskar Petr ...) Jazz Q má v dějinách českého jazzu i rocku zaslouženě mimořádné postavení, jeho hudba byla vždy vysoce ceněna odbornou kritikou a zároveň komerčně úspěšná. V Poličce vystoupí s Oskarem Petrem, muzikantem, který k historii fenoménu Jazz Q neodlučně patří.

Vstupné: sezení 240 Kč (předprodej 200 Kč), stání 200 Kč (předprodej 160 Kč)
Předprodej: Informační centrum Polička ( tel. 461 724 326), CK Ko-Tour Polička (tel. 461 723 740) a Informační centrum Bystré ( tel.
468 008 161).
on-line rezervace www.tyluvdum.cz

 
webhosting Coma s.r.o | jste náš návštěvník