Festival Polička Jazz

pátek - 15.04.2011 ( 15. ročník )

19.30 - Tylův dům Polička

< zpět | fotogalerie >

Lanugo (CZ)
http://www.lanugo.cz/
Markéta Foukalová - zpěv, Viliam Béreš - klavír, Rastislav Uhrík - kontrabas, Martin Kopřiva - bicí, Miroslav Hloucal - trubka, Mirek Šmilauer - kytara
Lanugo je kapela spojující hned dva silné trumfy. Prvním je příjemně osobitý hlas vynikající zpěvačky Markéty Foukalové, druhým kapela výborných instrumentalistů, mladých a zároveň zkušených jazzmanů. Jejich skladby nesou příchuť jazzu, soulu, rocku i taneční hudby, jsou posluchačsky snadno stravitelné, zároveň však oslovují i nejnáročnější posluchače a hudební kritiky. Lanugo se do Poličky vrací po úspěšném loňském vystoupení v Divadelním klubu a rozhodně se máme na co těšit!
 

Emil Viklický Trio & Julian Nicholas (CZ/GB)
http://www.viklicky.com/
Emil Viklický - piano, František Uhlíř - kontrabas, Laco Tropp – bicí, Julian Nicholas - saxofony
Emil Viklický je bezpochyby jednou z nejvýraznějších postav naší hudební scény. Tento přední jazzový pianista a hudební skladatel, leader mnoha souborů, absolvent prestižní Berklee College v USA a organizátor jazzového dění přesáhl svým syntetickým přístupem již dávno hranice jazzu. Vedle nahrávek s předními světovými jazzmany a snah o fúzi folklóru s jazzem se věnuje také soudobé hudbě, uplatnil se i na poli vážné a filmové hudby. V současnosti vystupuje především se svým Triem, se kterým přijíždí i na náš festival. V Poličce vystoupí společně s uznávaným britským saxofonistou Julianem Nicholasem, se kterým se Emil Viklický seznámil před časem v Anglii. Od té doby realizovali řadu společných hudebních projektů a nahrávek. Jejich vystoupení bude opravdovou lahůdkou pro milovníky dobré hudby. 

Mina Agossi Quartet (FR)
http://www.minaagossi.com/
Mina Agossi - zpěv, Eric Jaquot - kontrabas, Ichiro Onoe - bicí, Phil Reptil - kytara, klávesy
Mina Agossi je černošská zpěvačka s velmi originálním hlasovým projevem. V malém nástrojovém obsazení využívá svého hlasu pozoruhodným způsobem i jako dalšího nástroje. Spolu s imitacemi freejazzových saxofonových sól a scratchingem do mikrofonu míchá spoustu hudebních stylů, od hiphopu přes worldmusic a jazz až k blues a rocku. Na jejich albech najdeme jak autorské skladby, tak úpravy slavných skladeb (Jimi Hnedrix, Pink Floyd,..). Mina Aggosi vystupovala na mnoha světových festivalech (Vienna Jazz Festival, New York Blue note,..) s předními osobnostmi mezinárodní jazzové scény (Oscar Peterson,..). Vystoupení francouzské zpěvačky s trojicí špičkových jazzových hráčů bude bezpochyby patřit k tomu nejlepšímu, co letošní dramaturgie festivalu nabízí.

webhosting Coma s.r.o | jste náš návštěvník