Festival Polička Jazz

sobota - 21.04.2007 ( 11. ročník )

19.00 - Tylův dům, Polička

< zpět | fotogalerie >

ANNA MLINARIKOVÁ BAND - Jazzové housle (CZ)
http://www.annamlinarikova.com
Anna Mlinariková – housle, sopránsaxofon
Vladimír Strnad - piano
Jan Greifoner – kontrabas
Miloš Kejř – bicí

Jazzová houslistka Anna Mlinariková (1980) studovala v letech 2003 - 2004 v USA na prestižní Bostonské Berklee College of Music, kde získala talentové stipendium a úspěšně absolvovala obor jazzové housle u Roba Thomase a Matta Glasera. Byla zařazena na děkanský seznam nejlepších studentů této školy. Po návratu absolvovala Konzervatoř Jaroslava Ježka a od dubna 2005 vystupuje s kapelou pod názvem Anna Mlinariková Band. Repertoár kapely tvoří vlastní tvorba Anny Mlinarikové a jazzová aranžmá virtuózních houslových skladeb a filmové hudby. Své koncerty zpestřuje improvizacemi na soprán saxofon. Jako sólistka vystupuje také s řadou větších či menších jazzových kapel. Od června 2006 ji můžete vidět v nové hudební komedii divadla Semafor "Sukně smutnou jehlou spíchnutá".

KRYŠTOF MAREK & WWW.BEND.CZ
featuring TONY LAKATOS (CZ/D)

http://www.bend.cz/
http://www.tonylakatos.com/
http://www.krystofmarek.com/
Kryštof Marek - piano, dirigent
Tony Lakatos – saxofon
orchestr:
trubky - Václav Týfa, Milan Šoltész, Stanislav Zeman, František Kučera
trombony - Svatopluk Košvanec, Přemysl Tomšíček, Jan Vimr, Petr Fríd
saxofony - Martin Plachý, Petr Vinklář, Milan Krajíc, Pavel Hrubý, Pavel Pivarči
kytara - Jan Šobr, baskytara - Jan Jakubec, bicí - Ivan Audes

WWW.BEND.CZ je nový moderní bigband působící na české jazzové scéně od roku 2002. Má ve svém středu mnoho jazzových hráčů zvučných jmen, které můžeme vnímat jako průřez historií i současností českého jazzu. Jedním ze zakladatelů a vedoucím souboru je vynikající pianista, skladatel, aranžér a dirigent Kryštof Marek(1967). V jeho osobě se spojují různé hudební žánry. Spolupracuje na mnoha divadelních a muzikálových projektech a je aktivní na poli jazzové, popové i tzv. klasické hudby. Mimo jiné dirigoval muzikály Evita, Les Misserables a Miss Saigon, účinkoval či účinkuje v Kontrabandu M. Svobody, Rádio bigbandu, Karel Gott Bandu, Agon orchestru, Josef Vejvoda Triu a spolupracuje s mnoha dalšími významnými orchestry, instrumentalisty a zpěváky.
Tony Lakatos (1958) pochází z Maďarska, od šesti let hrál na housle, v patnácti je vyměnil za saxofon. V roce 1977 vyhrál národní jazzovou soutěž, v roce 1979 ukončil studia na konzervatoři a od roku 1981 žije v Německu. Je jedním z nejrespektovanějších evropských jazzových saxofonistů. Nahrál přes 150 CD, buď jako lídr nebo jako sólista. Doprovázeli jej významní hudebníci jako Al Foster, Joanne Brackeen, Jasper Van't Hoff, Terry Lynne Carrington a další. Vystupoval v Japonsku, Indii, USA, Jihoafrické republice a po celé Evropě. Kryštof Marek ho přizval ke spolupráci na autorském projektu Angels‘ Crying in My Head. CD vyšlo v roce 2006 a Kryštof Marek společně s Tonym přijíždí představit tento projekt na jazzový festival do Poličky.


ELENA SUCHÁNKOVÁ & JOCOSSE JAZZ (CZ)
http://www.iam.cz/art/viewtopic.php?t=26
Elena Suchánková – zpěv
Miroslav Linka – kytara
Radek Krampl – vibrafon
Petr Dvorský – kontrabas
Branko Križek – bicí

Brněnská rodačka Elena Suchánková patří k naší pěvecké jazzové špičce. Na jazzovou scénu nevtrhla jako vítězka nějaké superhvězdné soutěže, ale renomé si postupně a cílevědomě budovala od začátku devadesátých let minulého století. Po příchodu na studia do Prahy získávala zkušenosti s různými dixielandy, s orchestrem Causa Bibendi poznala repertoár z doby ragtimu, vyzkoušela si i spolupráci s Big Bandem Českého rozhlasu. V roce 1996 založila spolu s kytaristou Mirkem Linkou kapelu Jocosse Jazz. Absolvovala Konzervatoř Jaroslava Ježka v oboru zpěv a v roce 2003 získala stipendium na Berklee College of Music v Bostonu. Elena dnes létá pravidelně zpívat do londýnských klubů a vystupuje na jazzových festivalech v zahraničí. Její sólové album You Go To My Head, které vyšlo přímo v USA, se čtyři týdny drželo v Top 50 amerických jazzových rádii. Elena není jazzovým příznivcům v Poličce neznámá. Byla první jazzovou zpěvačkou, která vystoupila v Divadelním klubu v rámci Jazzových večerů a do Poličky se ráda vrací.

JAZZ EFTERRÄTT (CZ)
http://www.jazzef.com
Lukáš Chejn - kytara
Martin Plachý - altsaxofon
Jan Veverka - trombon
Petr Beneš - klávesy
Tomáš Uhlík - baskytara
Lukáš Doksanský – bicí

Jazz Efterrätt je sdružení mladých profesionálních hudebníků, kteří společně hrají a vystupují od roku 1998. Tvoří jej absolventi pražských konzervatoří, kteří dnes pracují v umělecké sféře především jako muzikanti, ale také jako aranžéři a skladatelé jazzové a populární hudby. Skupina ve své tvorbě nadžánrově spojuje mnoho hudebních stylů a je pro ni typický ostrý kontrast funkově pulzující rytmiky, melodických linek a jazzových sól. Žánrově je skupina vnímána na pomezí jazzu, funky a soulu, sami hudebníci si však rádi zahrají i latinskoamerickou hudbu, swing či dixieland. V rámci úzké spolupráce s Českým národním symfonickým orchestrem doprovázel Jazz Efterrätt hudební hvězdy Moisese Parkera, Andreu Bocelliho, Chrise Brubecka, Barryho Masona a mnohé z domácích popových i jazzových kapel a zpěváků. Návštěvníci Jazzových setkání znají Jazz Efterrät z úspěšných vystoupení v Divadelním klubu, a kdo ho neslyšel, neměl by si nechat koncert rozhodně ujít.
 

webhosting Coma s.r.o | jste náš návštěvník