Festival Polička Jazz

pátek - 25.04.2003 ( 7. ročník )

19.00 - Tylův dům, Polička

< zpět

Ondřej Konrád & Gumbo (CZ)
Roku 2000 sestavil Ondřej Konrád kapelu GUMBO, jejíž název pochází z neworleánské kreolské gastronomie. Spoluzakladatelem GUMBA je kytarista Josef Štěpánek, představitel špičky nové jazzové generace, k níž patří i varhaník Jakub Zitko, basista Daniel Eberle a bubeník Roman Vícha. Z prolínání žánrů vzniká vlastní zvuk a charakter, i když blues, jazz a improvizace zůstávají základními stavebními kameny. GUMBO má za sebou dvě intenzivní sezóny v jazzklubech a na festivalech (Plzeň, Šumperk, Hradec Králové, Slaný, Bratislava atd.), natáčení pro ČT i Český rozhlas. Třemi skladbami (dvěma vlastními) je zastoupeno na CD kompilaci Blues ze Staré pekárny (Indies 2002) a připravuje materiál k debutovému albu. Repertoár tvoří vlastní aranžmá neoposlouchaných jazz-bluesových standardů a stále víc i původní tvorba. Mimo přirozeně zpěvné angličtiny se GUMBO ohlíží také po češtině. Spojit muzikantský koncept se sdělením v mateřském jazyce považuje za nepominutelnou výzvu.

Gianni Giudici trio (I, SK, CZ)
Gianni Giudici už přes 35 let působí jako jazzový hudebník, hraje na všechny klávesové nástroje, od klavíru až po elektronické hudební nástroje. Kromě toho se z něho stal talentovaný hudební skladatel, už v 70. letech byl placen jako jeden z nejlepších evropských představitelů jazzu. V minulých letech hrál na koncertech s velkým kalibrem umělců jako např. Bobby Watson, Tony Scott, Milt Jackson, Bruce Forman atd. Od r. 1974 je hudebním ředitelem GENERALMUSIC, největší evropské výrobny hudebních nástrojů.

Peter Lipa & Band (SK,CZ)
Nejvýznamnější osobnost slovenského jazzu. Zpěvák, skladatel, organizátor, moderátor, manažér jazzového dění, dlouholetý dramaturg a promotér předního evropského festivalu Bratislavské jazzové dny. V anketě časopisu Mezinárodní jazzové federace Jazz Forum se už v 80. letech pravidelně umisťoval mezi nejlepšími evropskými jazzovými zpěváky. Vychází z bluesu i soulu. Je velmi flexibilní a má výbornou stylovou orientací. Jeho rozpětí sahá od klasických jazzových standartů a dixilandu přes latinskoamerický jazz, jazzový šansón a spirituál až po funky a rock. Netají ovlivnění zpěváky jako Jimmy Rushing, Ray Charles, Al Jarreau, Joe Cocker či Bobby McFerrin. V současnosti se dopracoval k “nadstylovému" písničkářství.

The Sound Office (PL)
Polsko je země vynikajících jazzových talentů už po celé desetiletí. Tento fakt potvrzuje i vynikající dívčí vokální kvarteto The Sound Office. Jeho členkami jsou: A. Osiecka, O. Lech, A.Kaczmarek a M. Falewicz. Čtyři dámy, které doprovází klavír a basa mají na svém kontě mnoho nahrávek a vystoupení na domácích i zahraničních podiích. Jejich repertoár tvoří nejvíce světové standarty, ale zpívají také původní skladby členů skupiny.

 

webhosting Coma s.r.o | jste náš návštěvník